Skip to content Skip to footer

Yunus’un Nefesi Meksika’da Ekim 2021

Proje kapsamında geçimini sokakta müzik yaparak sağlayan sokak müzisyenlerinden bazı Türkçe şarkıları öğrenmeleri  ve icra etmeleri istenecek. Söz konusu performanslar video kaydı olarak alınacak ve şarkının orijinal halini söyleyen Türk sanatçıyı “meydan okuma”ya davet eden tarzda bir video hazırlanacaktır.

Buna mukabil Türk sanatçının da karşı video çekmesi istenecek ve sosyal medya ortamında haber niteliği olan bir atışma sağlanmış olacaktır. Türkiyeli ve Meksikalı müzisyenlerin atışmasından hareketle, hem Türkiye hem de Meksika medyasında, Meksika’da Yunus Emre Enstitüsünün açılıyor oluşu, 2021 yılının Yunus Emre yılı olması ve Müzik Susmasın Projesinin de bahsinin geçtiği haberler yapılacaktır.

Yunus Emre ve Türkçe yılı ile ilgili açıklayıcı tüm bilgileri üretilecek tüm materyalleri sitemizden temin edebilirsiniz.
Yunus Emre ve Türkçe yılı ile ilgili açıklayıcı tüm bilgileri üretilecek tüm materyalleri sitemizden temin edebilirsiniz.